Новини RSS 2.0

Особливі тваринні протеїни для свійської птиці: плазма крові та гемоглобін

.

В рамках конференції «Птахівництво – 2017» дипломований ветеринарний лікар компанії «Sonac» Лауренс Херес провів семінар

 Правильний початок життя курчати є дуже важливим для його подальшої життєдіяльності, введення специфічних тваринних протеїнів на початковому етапі підвищує продуктивність стада в цілому. Ці легкозасвоювані джерела білку підтримують раннє зростання та забезпечують хороший старт, більше того, тваринні протеїни є стійким компонентом: вони є економічно виправданими та вигідними, вони безпечні, підтримують здорове годування і можуть замінити інші кормові інгредієнти. У даній статті представлені переваги сухої плазми, функціонального білка з імунологічними властивостями.

Порушення поживності у раціоні молодих курчат на початковому періоді може мати негативний ефект на кінцевій фазі та кількості яєць бройлерів та індичок. У зв’язку із постійним скороченням днів перед забоєм бройлерів, загальними проблемами зі здоров’ям у індиків та високими вимогами до кур-несучок та батьківського стада, правильне зростання є надзвичайно важливим впродовж стартового періоду. Однією з розповсюджених проблем курчат після вилуплення є недостатня зрілість травної системи. Але після початку споживання корму, травна система розвивається відносно швидко. Для технологів з відгодівлі виклик полягає у тому, щоб працювати із цією незрілою травною системою та якомога раніше ознайомити курчат із соєвими протеїнами, тобто обійти відсутність поживності у рослинних протеїнах. Соєвий протеїн є відносно дешевим та має широкий амінокислотний профіль у порівнянні із іншими рослинними інгредієнтами. Однак соєві протеїни є чужорідними для молодих курчат, тоді як у яйці у курчати був тільки протеїн тваринного походження (яєчний альбумін) та одразу після вилуплення більшу частину енергії та протеїнів вони беруть із вмісту яєчного мішка. Інша проблема із травленням полягає у забезпеченні відповідної якості протеїнів, що не так просто в багатьох ланцюжках поставок сої із різних джерел та різної якості. Рішенням є тваринні протеїни, які можуть зменшити кількість соєвих протеїнів у раціоні курчат та зменшити нестабільність якості білків із різних джерел. У цій роботі ми розглянемо більш детально продукти крові: гемоглобін та плазму. По-перше тому, ці тваринні протеїни можуть використовуватися у країнах Євросоюзу, а по-друге з причини, що ці висококонцентровані протеїни (більше 80% вмісту білку) мають, також, високу засвоюваність (90-100%), що має вирішальне значення, при годівлі молодих тварин. За межами Євросоюзу існують також інші протеїни тваринного походження (кров’яне борошно, низькозольне м’ясо-кісткове борошно) можуть розглядатися як компонент на фінішних етапах годування птиці. Ці інгредієнти мають велике значення, хоча вміст в них протеїнів та їх засвоюваність нижчі в порівнянні з білками пептонів та крові. Вони мають хороший амінокислотний профіль, відсутні антипоживні фактори, добре засвоюються та мають привабливу ціну.

Окрім фізіологічної адаптації та розвитку травної системи у молодих курчат є ще одна проблема, яка не стосується засвоюваності поживних речовин. Специфічною проблемою, яка повинна враховуватися технологами, це мікробіологічні патогени, що ускладнюють роботу кишкової системи, особливо на самому початку, коли баланс між мікробним середовищем флори та внутрішнім середовищем курчати все ще дуже тендітний. Інфекції в травній системі негативно впливають на цілісність стінки кишківника та його поглинаючу здатність, в наслідок чого гальмується ріст, така ситуація є поширеною причиною застосування антибіотиків. Оскільки білки плазми містять високий рівень активних імуноглобулінів, продукт має імунологічні властивості. Функціональність висушеної плазми виходить за межі її позитивного ефекту, заснованого на гарній засвоюваності та сприятливому амінокислотному профілю. Цей імунобіологічний компонент варто розглядати на ранніх стадіях для вирішення мікробіологічних проблем із кишківником. Досліди на бройлерах та індиках показали, що птахи на раціоні із плазми мали більше можливостей подолати інфекцію. Наявність незасвоєних білків може спричинити бактеріальний дисбаланс і може негативно впливати на здоров’я кишківника.

Білки плазми виробляють із гігієнічно зібраної крові під час забою здорових тварин. Для попередження згортання крові до неї додаються антикоагулянти. Під час подальшої обробки зберігається функціональність компонентів. Ця обробка полягає в поділі клітинної фракції (еритроцитів) та плазми шляхом центрифугування. Плазму сушать шляхом розпилення, що зберігає білкові властивості продукту. Таким чином висушена плазма містить близько 80% легкозасвоюваного білка, і понад 20% цих білків є активними імуноглобулінами. Червоні кров’яні клітини також сушать методом розпилення із чого виходить продукт під назвою гемоглобін. Гемоглобін – це легкозасвоюваний та концентрований білковий продукт з амінокислотним профілем.

Білки плазми мають безсумнівно доведений ефект при введенні в раціон поросят після відлучення. Продукти плазми сприяють кращому споживанню кормів, кращому росту а поліпшеному перетравленню корму у відлучених поросят. Рекомендовані дози застосування – близько 4% для предстартеру. Плазма багата імуноглобулінами (lg) та іншими компонентами, які підтримують імунну резистентність. Імуноглобуліни біологічно-активні проти вірусів та бактерій у кишечнику та запобігають зараженню тварини. З’являється все більше доказів, які підтверджують той факт, що плазма сприятливо впливає на продуктивність птиці. Ці докази задокументовано більш ніж десятком публікацій, які повідомляють про позитивний вплив плазми на бройлерів. У багатьох дослідженнях спостерігається значне поліпшення переробки кормів в середньому на 6% поліпшення, хоча спостерігається значна мінливість (0-20%). Збільшення обсягів кормів, приблизно 1-3%, здається необхідним для покриття грошового внеску відносно дорогих інгредієнтів, таких як плазма. Рекомендовані рівні включення складають від 1 до 2% для попередньої фази від 10 до 14 днів. Звіти також показали, що не було негативного впливу на масу тушки та м’ясні тканини. Гемоглобін, який виготовляється з того ж джерела, що і білки плазми, із високим вмістом заліза та рекомендований для компенсування відносного дефіциту ізолейцину при введенні більше ніж 3%. Та треба брати до уваги, що з гемоглобіном корм може виглядати темнішим. Завдяки відносно низькому вмісту калію по відношенню до білку, гемоглобін є цінним інгредієнтом, тоді як високий вміст калію в кормах підвищує ризик появи вологого посліду. Включення гемоглобіну зменшує цей ризик.

На деяких ринках сучасної індустрії птахівництва існують суперечливі тенденції щодо добробуту тварин, зменшення кількості антибіотиків та скорочення викидів вуглецю. Одним з таких конфліктів є те, що тваринні білки забороняються в деяких країнах або антибіотиків (всі дієти вегетаріанські), тоді як тваринні білки підвищують добробут, здоров’я та стійкість. Безумовно, обмеження використання антибіотиків запобігає виникненню нових антибіотикорезистентних бактеріальних штамів. У попередніх пунктах ми зазначили, що тваринні білки покращують якість кормів, і що вони можуть допомогти подолати необхідність застосування антибіотиків, особливо у молодих курчат. Підвищуючи ефективність, описані тваринні протеїни також зменшують необхідну кількість корму. Тваринні білки є стійким інгредієнтом. Вони належать до кругової економіки, вони безпечні і можуть замінити інші інгредієнти кормів, що мають високий вміст вуглецю. У програмах годівлі, які підтримують стійкість тварин, інгредієнти тваринного походження повинні розглядатися як частина стратегії годування. Невеликі та фермерські господарства повинні переглянути, чи всі раціони лише з вмістом рослинних інгредієнтів є гарним вибором.

Високозасвоювані інгредієнти, що відповідають вимогам молодих тварин, є основою для предстартерного та стартового раціону. В різних експериментальних дослідженнях було показано, що застосування сухої плазми в дієтах для свійської птиці є економічним способом підвищення якості раціонів. Раціони, які містять білки плазми підтримують травлення незрілої птиці та підтримують її імунну систему. Щоб вони мали змогу боротися з бактеріальними та вірусними захворюваннями. Корми, що містять плазму, допомагають на початковому періоді обійтися тез антибіотиків, вирощувати однорідні і стійкі стада. Інший концентрований білок, як гемоглобін, має позитивний ефект за рахунок високої засвоюваності.

ХІІІ Міжнародна конференція "Птахівництво - 2017"

 

ХІІІ Міжнародна конференція "Птахівництво - 2017"

19-21 вересня 2017 року вже вчетверте відбувся один із найбільших форумів птахівників України: ХІІІ Міжнародна конференція і виставка «Птахівництво-2017». Захід проходив у м. Трускавець Львівської області, у комфортабельному курортному комплексі «Ріксос-Прикарпаття». Конференція «Птахівництво-2017» зібрала більше 700 учасників з України, Франції, Німеччини, Польщі, Угорщини, Бельгії, Білорусії, Індії, Південної Кореї та ін.

З привітальним словом виступили народний депутат України , заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин – Бакуменко Олександр Борисович; перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України – Мартинюк Максим Петрович; голова державної служби України з питань безпечності продуктів харчування і захисту прав споживачів – Лапа Володимир Іванович; генеральний директор «Асоціації птахівників України» - Карпенко Сергій Михайлович, які підняли для обговорення такі питання, як: реформи в аграрному секторі економіки України; першочергові завдання Держспоживслужби України в сфері ветеринарної медицини галузі птахівництва і безпеки її продукції; стан і перспективи розвитку галузі птахівництва в Україні; основні положення та законодавчі ініціативи Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Також розглядались такі важливі питання, як: сучасні підходи до законодавчого регулювання обігу кормів і кормових добавок та Проект «Марокко - ворота у Північну Африку» як розвиток експортного потенціалу українських виробників.

В межах конференції відбулися тематичні семінари, на яких обговорювались, зокрема такі питання: оптимізація годівлі птиці з використанням ферментних комплексів; кормовиробництво в птахівництві; сучасні методи  діагностики та профілактики інфекційного риніту, бронхіту та ін. захворювань птиці в Україні; роль пребіотиків у годівлі птиці; особливі тваринні протеїни для свійської птиці: плазма крові та гемоглобін; вирішення проблем з ентеритами і порушенням обміну речовин в птахівництві; проблематика пошкоджень та погіршення якості тушки бройлера; особливості різних видів вентиляції пташників; організація вирощування продукції птахівництва для продажу за кордоном без антибіотиків, кокцидіостатиків та підкислювачів та інші.

Протягом трьох днів учасники форуму отримали змогу відвідати безліч заходів та обговорень, поспілкуватися з потенційними партнерами, зустрітися зі вже знайомими обличчями.

0-02-04-3ba43367fc6aef3b4d3bbc1a4cfd9367e249c81537973dc7fe7cd1f39deb5777_full

Компанія Sonac на XII Міжнародній конференції-виставці “Птахівництво-2016”



Компанія Sonac на XII Міжнародній конференції-виставці “Птахівництво-2016”

Однією із довгоочікуваних подій 2016 року стала  XII Міжнародна конференція-виставка Птахівництво-2016 організатором якої вже багато років виступає Асоціація “Союз птахівників України” та Міністерство аграрної політики та продовольства України. Науково-практична виставка яка вже декілька років поспіль проходить в м.Трускавці в курортно-ресторанному комплексі Ріксос-Трускавець об’єднала представників більш ніж з 150 компаній.

Вперше в даному заході взяла участь європейська компанія “Sonac” яка входить в групу компаній Darling Ingredients. Маючи власне виробництво на 4-ох континентах і діяльність більш ніж в 60 країнах світу компанія Sonac є глобальним новатором та експертом з виробництва органічних, високоякісних інгредієнтів для продуктів харчування, кормів для тварин, удобрення, оліє хімічного та фармацевтичного виробництва.

 Компанія Sonac спеціалізується на виробництві протеїнів тваринного походження які використовуються у годівлі свиней, курей, пушних звірів, аквакультур, а саме:

- м`ясо-кісткове борошно

- м`ясне свиняче борошно

- м`ясо-кісткове куряче борошно  

- пір`їве борошно

- гемоглобін сухої свинячої крові

- суха свиняча кров

- плазма крові

- мінерали (дикальцій та трикальцій фосфат),

- кормові та харчові жири (курячий, свинячий, змішаний).

 

В рамках триденної конференції представником компанії Sonac - Тарасом Решетюком був проведений семінар на тему:

 

Білки тваринного походження в раціонах сучасного птахівництва” 

 Рослинні білкові раціони дешевші і безпечніші, ніж раціони з білка тваринного походження, але чи рівнозначні вони для бройлерних курчат? А їх продуктивність гірша чи краща? Я пропоную розглянути цю тему, опираючись на висновки австралійських дослідників, які були представлені на доповіді на Всесвітньому конгресі м'яса птиці в Бразилії. Їх висновок, як вони це називають, є «кроком назад для галузі».

M.M. Бруїхан, P.A. Іджі,

Школа навколишнього середовища і сільських наук, Університет Нової Англії, Австралія

Г. Клетвосі,

Inghams Enterprise, Leppington NSW, Австралія

Зернові, такі як пшениця, ячмінь та кукурудза, є основними джерелами енергії, які використовуються в австралійському птахівництві. Білок і його складові амінокислоти, в основному, забезпечуються завдяки рослинним інгредієнтам, такі як соєві боби, ріпак, горох, соняшник, але вони також присутні у побічних продуктах твариної переробки, зокрема, м'ясного борошна. Рослинний білок (РБ), є джерелом, як правило, незбалансованих амінокислотам, хоча існують значні відмінності в якості між цими джерелами, соя – в цілому розглядається як найкращий продукт з вищеперелічених.

Швидкість включення джерел РБ також може бути обмежена наявністю антипоживних факторів, такі як фітинова кислота, ферментні інгібітори та інші сполуки, які безпосередньо впливають на травлення або обмін речовин. Побічні продукти тваринного походження, такі як м'ясне борошно, м'ясо-кісткове борошно, кров'яне борошно і пір'єве борошно –  вище за вмістом білка та їх амінокислоти більш збалансовані, ніж у рослинних білках. Ці побічні продукти, таким чином, можуть включатись до  10% в традиційних раціонах птиці.

 Птиця, як правило, отримує найбільшу користь від використання побічних продуктів тваринного походження в раціонах, і відповідно, менше страждає, безпосередньо від деяких зоонозних захворювань, на відміну від великої рогатої худоби та інших  жуйних тварин. Але це тільки у випадках, якщо побічні продукти тваринного походження погано обробляються. Ми провели дослідження, щоб порівняти раціонами з РБ і тваринним білком, і результати суперечать один одному. Потім було проведено більше досліджень про можливості заміни більш дорогих рослинних джерел білку, як соя – альтернативними варіантами, як рапсовим, арахісовим, соняшниковим і люпиновим білком.

 Використання білкових раціонів

Експеримент був проведений в форматі 2 × 2 × 2 факторіала, з раціонами на РБ або ТБ; з або безмікробними ферментами; тварини також були розділені на самців (початкова вага, 44,9 ± 0,9 г) або самок (початкова вага, 45 ± 0,9 г).

В цілому 720(шт.) добових курчат-бройлерів Росс-308 були випадковим чином розподілені на вісім груп. Інші шістдесят курчат (обох статей) були вирощені до 14 днів, після чого вони були випадковим чином розподілені по раціонах РБ або ТБ, з доповненням мікробних ферментів. Цей крок був зроблений з метою оцінки корму курчатами. Останні були вирощені на раціоні відгодівлі, а потім на фінішному раціоні для 14-21 і 21-28 денного віку відповідно.

Основою раціону з ТБ становили: пшениця (≤36.0%), сорго (≤36.5%), висівки (5,0%), м'ясне борошно (≤10.0%), соєвий шрот (≤27.0%), макуха ріпаку (4,0%) і бавовняне борошно (4,0%), а також інші компоненти.

Раціони РБ не містили висівок і м'ясного борошна, в той час як монокальций фосфат був виключений з раціонів ТБ. Обидва набори раціонів були iso-калорійними (12.45, 12.55, 12.70 і 12.70 МДж/кг на стартер, відгодівлю, фінішер і вихід відповідно).

Протягом тих же етапів, вміст білку був 229.0, 210.0, 194.0 і 181.0 г/кг корму, відповідно. Продуктивність раціонів оцінювалось з точки зору ефективності споживання корму, зростання і конверсії корму кожні сім днів.

 Велика перевага

Споживання корму на 21 день було знижено на 6% в порівнянні з раціонами РБ (таблиця 1). Ця різниця була досягнута за допомогою збілшення ферментних добавок в раціони РБ (1-3%), але їх було менше  на раціонах з ТБ. Жива маса на 21 день була знижена на 3-4% на раціонах РБ і було збільшена за рахунок добавок ферментів (4%). Раціон РБ призвів до поліпшення коефіцієнта конверсії корму на 1%, а це додатково поліпшення (4%) за допомогою ферментних добавок. Однорідність стада на 14 днів була краще на раціонах з ТБ (близько 2%) і була збільшена шляхом додавання ферментних добавок у раціонах РБ (3%).

Протягом всього періоду відгодівлі (42 днів) споживання корму на раціонах РБ становила близько 10% - нижче, ніж на раціонах ТБ, але була поліпшена на 5-6% через додавання ферментних добавок. Жива вага була нижче на 6% на дієті РБ, але покращилася (5%) за допомогою додавання ферментів (ензимів). Коефіцієнт конверсії корму краще (на 1%) на дієтах РБ з подальшим поліпшенням (2,5%) за допомогою ферментних добавок. Однорідність стада на 28 дні була краще (1%) на дієтах РБ зі збільшенням (1%) за допомогою ферментних добавок.

Птиця зазвичай віддає перевагу раціонам ТБ, коли дається вибір (рисунок 1). На раціоні відгодівлі, птиця з'їла 62% ТБ і 38% РБ, в той час як на фінішері різниця була 82 і 18%, відповідно.

 Відповідні висновки

Ефективність споживання корму і приріст маси тіла птахів були нижче на раціонах з РБ, ніж на раціонах з ТБ. Проте існує невідповідність у результатах, отриманих дослідниками, які працюють з різними рецептурами кормів, що є перешкодою для промисловості, і унеможливлює дати однозначні висновки про поживну цінність раціонів з ТБ. Адже якість раціонів РБ буде залежати від базових інгредієнтів, які використовуються в рецептурі, а також, наскільки близько поживні характеристи раціонів схожі один з одним. Часто буває важко порівнювати ефективність рецептур через відмінності в концентрації поживних речовин в джерелах рослинних білків в порівнянні з джерелами ТБ. Рослинні джерела, як відомо, незбалансовані поживними речовинами, зокрема, амінокислотами. У цьому дослідженні, раціони були подібні в енергії, білках, мінералах і основних амінокислотах.

Коли птиці дали вибір у рівнозначних і збалансованих рецептурах, птиця обрала раціони з ТБ. Причина такої переваги не була встановлена. Основні мінерали, які будуть впливати на споживання корму, є Na, Cl і Zn. У цьому дослідженні, не було ніяких помітних відмінностей в концентраціях Na і Cl, але були невеликі відмінності у вмісті Zn. На нашу думку, ця різниця в Zn є не настільки значною, щоб настільки зменшити споживання раціонів з РБ. Грунтуючись на ефективності споживання, що спостерігалась в раціонах з РБ, цілком можливо, що вона може бути додатково збільшена, щоб повністю ліквідувати різницю між раціонами РБ і ТБ. Такий сценарій буде залежати від біотехнічних втручань, в тому числі варто враховувати методи обробки джерел рослинних білків до включення в раціон або використання відповідних харчових добавок в раціоні.

Мікробні ферменти, які були протестовані в даному дослідженні покращували продуктивність, особливо на дієтах РБ, але не були достатньо ефективними, щоб повністю ліквідувати різницю між раціонами.

Результати цього дослідження мали серйозні наслідки для австралійської промисловості відгодівлі курчат, яка використовувала у бройлерних раціонах здебільшого рослинні інгредієнти. 


IMG_92344

Міжнародна конференція і виставка Птахівництво-2016


Шановні колеги та партнери!!!

 Компанія Агро Форвард України – офіційний дистриб`ютор європейського лідера з виробництва протеїнових добавок тваринного походження компанії SONAC запрошує Вас відвідати стенд компанії SONAC  та семінар компанії на тему “Білки тваринного подження в раціонах птиці” на довгоочікуваній події року - ХII Міжнародній конференції і виставці “Птахівництво -2016” , що проходитиме з 13-15 вересня 2016 року в курортному комплексі “Ріксос-Прикарпаття”, Львівська обл., м.Трускавець, вул.,Городище 8.

 

Ласкаво просимо до зустрічі на стенді №15, хол Сенатор (2 поверх) та на нашому семінарі який відбудеться 14 вересня 0 17.05 год.

 

До зустрічі!

З повагою, колектив компанії

Агро Форвард України

                                               Sонак AGRO FORWARD UKRAINE LOGO Sонак

Міжнародний семінар: Переваги використання раціонів з високим вмістом кукурудзяного силосу в годівлі корів в умовах України.

23 червня 2016 року відбувся міжнародний семінар на  тему: Переваги використання раціонів з високим вмістом кукурудзяного силосу в годівлі корів в умовах України організований компанією “Агро Форвард України”. Семінар присвячений тематиці яка є найактуальнішою на сьогоднішній день в Україні – використання високого вмісту кукурудзяного силосу в раціонах корів, досвід американських ферм який повинен бути запроваджений на території України. Основною ціллю семінару є обмін міжнародним досвідом та знаннями в годівлі високопродуктивних корів.

На семінар було запрошено власників, керівників та провідних технологів передових господарств з різних куточків України.

Під час семінару  Доктор Лоуренс Джонс - провідний американський фахівець з питань годівлі, представник компанії American Farm Products в рамках презентації  “Заготівля, зберігання та ферментація силосу” та презентації “Економіка інокулянтів на кукурудзяному силосі“ детально розповів слухачам про основні чинники які повинні враховувати господарства для отримання силосу високої якості та вплив інокулянту на процес ферментації, проаналізував помилки які допускаються при заготівлі силосу цим самим знижуючи його цінність, а в результаті і продуктивність корів, представив калькуляцію використання інокулянту SilagePro.

Представник компанії Morse Agronomic Дейл Морс виступив із презентацією “ Інокулянти та їх зберігання” та детально пояснив гостям семінару основні переваги використання інокулянту SilagePro – консервант ефективність якого полягає в унікальному складі препарату, а саме 4 штами бактерій, що продукують молочну кислоту, і чотири ферменти, які відібрані спеціально для перетравлення клітинних стінок рослин. Жодна продукція іншої марки не містить цих ферментів, більше того більшість інокулянтів не містять ферментів взагалі. Завдяки плідній співпраці компанії Агро Форвард України та компанії Morse Agronomics українські молочні господарства мають можливість використовувати інокулянт SilagePro (американського виробництва -American Farm Products) при цьому отримувати силос високої якості з мінімальними витратами на його заготівлю.

Кандидат с/г наук та провідний консультант з годівлі молочної худоби Геннадій Бондаренко поділився успішним досвідом українських молочних ферм які перейшли на силосний тип годівлі корів в Україні, а саме  господарства в Чернігівській, Чекркаській обл., та інші.

Організатор семінару компанія Агро Форвард України висловлює подяку всім учасникам семінару та сподівається, що знання отриманні слухачами на семінарі будуть застосовані ними з метою подальшого розвитку молочних господарств.

     IMG_6599       IMG_6673   IMG_6802        

    AGRO FORWARD UKRAINE LOGO

Семінар 23 червня

 Шановні партнери!

ТОВ "Агро Форвард України" висловлює вам свою повагу та запрошує взяти участь у міжнародному семінарі на тему "Переваги використання раціонів з високим  вмістом кукурудзяного силосу в годівлі корів в умовах України".

Доповіді на семінарі:

- Лабораторія CVAS – нові підходи до оцінки якості об’ємистих кормів (Геннадій Бондаренко)

- Переваги силосного типу годівлі високопродуктивних корів ( Др. Лоуренс Джонс)

Інокулянти та їх використання (Дейл Морс)

Заготівля, зберігання та ферментація силосу (Др. Лоуренс Джонс)

- Економіка інокулянтів на кукурудзяному силосі ( Др. Лоуренс Джонс)

- Досвід використання силосного типу годівлі високопродуктивних корів в Україні ( Геннадій Бондаренко)

Семінар відбудеться 23 червня 2016, місто Київ.

За більш детальною інформацією телефонуйте за номером - 044 225 27 10/067 342 98 51

З повагою, колектив ТОВ "Агро Форвард України"

 AGRO FORWARD UKRAINE LOGO-олбиз


                   

    

МукоПро 80P: Аргументи щодо використання.


  •  Уникайте різкого відлученню
  •  Уникайте пошкоджень кишкового бар'єру
  •  Уникайте слабких і хворих тварин
  •  Сприяйте їхньому звиканню до твердих кормів

Пояснення форми амінокислоти
Форма амінокислоти у вигляді «білкового супу», отримана за допомогою гідролізу, є такою ж, як тканини слизової оболонки, з якої отримують продукт. Це означає, що джерело білка слизових оболонок містить всі амінокислоти в потрібних пропорціях відповідно до вимог зростаючих тварин. Висока біологічна цінність для тварин, без будь-яких недоліків в збалансованій формі амінокислоти.
Високий вміст білка! (80%)
-Вміст зольних речовин - 15%, головним чином Сульфату натрію (Na2SO4); Це продукт (на) стадії збереження фармацевтичного процесу. Більше 50% від вихідного вмісту солі було видалено за допомогою унікального процесу Sonac.
-Низький вміст вологи
Дуже низька середня молекулярна маса
На етапі гідролізу довгі білкові ланцюги амінокислот розриваються ферментами (протеазами і пептидазами). Завдяки цьому, МукоПро є джерелом білка з дуже низькою молекулярною масою!
Білкові фракції (80%) МукоПро 80 ​​виглядають наступним чином:

  • 40% є поодинокими амінокислотами
  • 40% - ді-і трипептиди
  • 20% - олиго- або поліпептидами

Це означає, що 80% від загального вмісту білка менше або дорівнює трипептиду (трьом амінокислотам)! Це дуже важливо для прямої засвоюваності кишечником. При вивченні кишкового бар'єру, були визначені прямі механізми поглинання для:

  • одиночних амінокислот
  • дипептидів
  • тріпептитів


Сумарна / підсумкова харчова цінність

  • покращує споживання корму молодими тваринами
  • гідролізат білка з високою біологічною цінністю
  • стимулює кишковий бар'єр
  • дуже живильне джерело тваринного білка
  • джерело високо засвоюваних амінокислот і невеликих пептидів
  • підсилює функцію кишкового бар'єру та захисні системи / механізми
  • хороший профіль амінокислоти (без нестачі будь-якої амінокислоти)
  • на 100% розчиняється у воді 
  • гіпоалергенний
  • можна використовувати на змішаних фермах (жуйні і нежуйні тварини разом)
  • 80% вмісту білка МукоПро поглинається безпосередньо кишковим бар'єром


Sонак



ЗОЛА В КОРМАХ. ЗАПОБІГАННЯ ВИСОКОМУ ВМІСТУ ЗОЛИ В СИЛОСІ З ЛЮЦЕРНИ


 

Зола надходить в корми з двох джерел:

1. Внутрішні мінерали в люцерні – кальцій, магній, фосфор, калій

2. Зовнішні джерела – бруд з поля і сховищ.

Середній вміст мінеральних речовин в люцерні становить 8%, решта золи є забрудненням.

Чому зола викликає занепокоєння?

1. Кожен додатковий 1% золи призводить до зменшення на 1% вмісту вуглеводнів – зола не додає корму поживності і заміщює поживні речовини.

2. Зола є буфером, що запобігає падінню рН в процесі бродіння – сприяє псуванню і утворенню масляної кислоти.

Високий вміст золи знижує якість кормів і може сприяти безповоротному псуванню під час зберігання.

Яким може бути вміст золи?

Утримуйте вміст золи на мінімальному рівні, 10% або менше є прийнятним вмістом для силосу з люцерни.

Стратегії запобігання високому вмісту золи:

Висота зрізу: Люцерну зрізають на висоті 4 см для одержання найвищих врожаїв, але більш високий зріз знижує вміст золи і підвищує якість кормів. Зріз на висоті 7-10 см забезпечує низький рівень золи і високу поживну цінність. Висока стерня утримує валки над землею для кращого висихання і призводить до меншого вмісту золи.

Широкий валок: Збільшує швидкість сушіння і знижує необхідність в операціях з механічної обробки, що призводять до зниження вмісту золи.

Форма ножа: плоскі ножі на ротаційній косарці дискового типу підбирають менше бруду порівняно з ножем, зображеним зліва. Ножі з кутовим лезом або серпоподібної форми призначені для підбирання сіна з землі, але водночас всмоктують і підбирають велику кількість бруду, особливо, коли ґрунт сухий.

Граблі: Тримайте граблі в такий спосіб, щоб їхні зубці зовсім не торкалися землі. Барабанними приводними граблями можна управляти, не торкаючись землі, і вони збирають найменше золи. Колісні граблі з приводом від коліс збирають найбільше золи і мають налаштовуватися з максимальною плавністю, що дозволяє обертати колеса. Якщо при використанні підіймається хмарка пилу, додаються 1-3% золи.

Горизонтальне переміщення: мінімізуйте горизонтальне переміщення сіна, щоб зменшити вміст золи. Краще рухати два валки зверху на  третьому який знаходиться посередині, а не переміщати всі три в один бік.

Об'єднання: Використання об'єднувача валків призведе до зниження вмісту золи у порівнянням з використанням грабель, оскільки сіно пересувається конвеєром, а не перекочується по землі. Об'єднання призводить до зменшення вмісту золи на 1-2% у порівнянні з граблями.

Урожай: Відрегулюйте зубці на головці подрібнювача в такий спосіб, щоб підбирати сіно без шкрябання  ґрунту. Уникайте підняття пилу усією технікою. Доставляйте корми в траншею на чисту бетонну площадку без бруду з доріг.

Зберігання та обробка: зберігайте на бетоні або асфальті, щоб звести до мінімуму забруднення золи під час відгодівлі. Використовуйте належним чином побудовані і  дреновані сховища.

Тестування кормів: високоякісний аналіз кормів є єдиним способом визначення точного вмісту золи у вашому силосі.

 

Ґрунтується на інформації з університету шт. Вісконсін, США

AFP-2

Конференція "Птахівництво - 2017"

19-21 вересня 2017 року вже вчетверте відбувся один із найбільших форумів птахівників України: ХІІІ Міжнародна конференція і виставка «Птахівництво-2017». Захід проходив у м. Трускавець Львівської області, у комфортабельному курортному комплексі «Ріксос-Прикарпаття». Конференція «Птахівництво-2017» зібрала більше 700 учасників з України, Франції, Німеччини, Польщі, Угорщини, Бельгії, Білорусії, Індії, Південної Кореї та ін.

З привітальним словом виступили народний депутат України , заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин – Бакуменко Олександр Борисович; перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України – Мартинюк Максим Петрович; голова державної служби України з питань безпечності продуктів харчування і захисту прав споживачів – Лапа Володимир Іванович; генеральний директор «Асоціації птахівників України» - Карпенко Сергій Михайлович, які підняли для обговорення такі питання, як: реформи в аграрному секторі економіки України; першочергові завдання Держспоживслужби України в сфері ветеринарної медицини галузі птахівництва і безпеки її продукції; стан і перспективи розвитку галузі птахівництва в Україні; основні положення та законодавчі ініціативи Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Також розглядались такі важливі питання, як: сучасні підходи до законодавчого регулювання обігу кормів і кормових добавок та Проект «Марокко - ворота у Північну Африку» як розвиток експортного потенціалу українських виробників.

В межах конференції відбулися тематичні семінари, на яких обговорювались, зокрема такі питання: оптимізація годівлі птиці з використанням ферментних комплексів; кормовиробництво в птахівництві; сучасні методи  діагностики та профілактики інфекційного риніту, бронхіту та ін. захворювань птиці в Україні; роль пребіотиків у годівлі птиці; особливі тваринні протеїни для свійської птиці: плазма крові та гемоглобін; вирішення проблем з ентеритами і порушенням обміну речовин в птахівництві; проблематика пошкоджень та погіршення якості тушки бройлера; особливості різних видів вентиляції пташників; організація вирощування продукції птахівництва для продажу за кордоном без антибіотиків, кокцидіостатиків та підкислювачів та інші.

Протягом трьох днів учасники форуму отримали змогу відвідати безліч заходів та обговорень, поспілкуватися з потенційними партнерами, зустрітися зі вже знайомими обличчями.