Новини RSS 2.0

Сертифікат по GMP+B3

                                       Ми отримали сертифікат по GMP+B3

 Дорогі друзі! У нас є чудова новина - наша компанія успішно пройшла сертифікацію по міжнародній системі  GMP+B3 Торгівля, збір, зберігання та відвантаження кормових добавок, преміксів та кормів.

 «Це важливе визнання наших успіхів і зусиль на шляху до підвищення якості і безпеки кормів і кормових добавок. Отримання міжнародного сертифікату підтверджує високий рівень управління всіма процесами на підприємстві», - зазначила директор Інна Диченко.

 При оцінці роботи компанії на відповідність стандарту GMP+B3 члени аудиторської комісії приділяли увагу таким критеріям якості як: орієнтація на клієнта, мотивація і залучення менеджменту в роботу, процесний підхід і постійне вдосконалення.

 Тепер «АГРО ФОРВАРД УКРАЇНИ» повністю відповідає високим стандартам якості та безпечності кормових інгредієнтів і  готовий задовольнити високі стандарти своїх партнерів.

 0001 0001 (2)

LYSOFORTE

LYSOFORTE®: гнучкий інструмент в годуванні тварин

Dr. Mauro Di Benedetto, DVM – Sr. Technical Service Manager, Kemin Europa N.V., Belgium

Lysoforte - це унікальний біологічно активний агент, збагачений лізофосфоліпідами. Лізофосфоліпіди - це клас хімічних сполук, одержаних з фосфоліпідів, які зустрічаються в лецитинах. Фосфоліпіди містять два залишки жирних кислот у поєднанні з гліцерином. Частковий гідроліз фосфоліпідів, який відщеплює одну з груп жирних кислот, дає лізофосфоліпіди, як показано на мал. 1.

Новый рисунок

Малюнок 1. Загальна хімічна будова лізофосфатидилхоліну, де R = залишок жирної кислоти

Лізофосфатидилхолін

Серед групи лізофосфоліпідів, лізофосфатидилхолін (ЛФХ) - це особливо добре відома молекула в біології та фізіології. Була проведена низка досліджень, що демонструють вплив ЛФХ на:

Засвоєння ліпідів, метаболізм та вироблення ліпопротеїнів та обмін речовин за допомогою caco-2-клітин (Nakano et al., 2009a)

Підвищення вмісту білка у кишкових стінках (Nakano et al., 2009b)

Поліпшення абсорбції вітамінів А і Е у кишківнику (Noh and Koo, 2001)

Профілактика та лікування сепсису та мікробних інфекцій (Yan et al., 2004)

Поглинання каротиноїдів з травного тракту та підтримка простого механізму дифузії для поглинання каротиноїдів кишковим епітелієм (Sugawara et al., 2001).

Жировий обмін і поглинання

Жир є важливою і дорогою поживною речовиною в кормах тварин, тому метаболізм і абсорбція жиру мають велике економічне значення для підтримки продуктивного вирощування тварин. Швидкість і ефективність поглинання жиру (рис. 2) залежить від середнього розміру крапель емульсії. Це призводить до утворення міцел, які можуть всмоктуватися через стінку шлунково-кишкового тракту. Важливим фактором є концентрація жирних кислот, необхідних для утворення міцел - "критична міцелярна концентрація". Lysoforte може впливати, як на розмір крапель емульсії, так і на формування міцел.

Новый рисунок (1)

Малюнок 2. Перетравлювання і всмоктування жирів в шлунково-кишковому тракті.

 Lysoforte стимулює всмоктування, як ненасичених, так і насичених жирних кислот

Lysoforte стимулює всмоктування насичених жирних кислот живими клітинами

Lysoforte покращує всмоктування насичених жирних кислот, стеаринової кислоти (Мал. 3) та пальмітинової кислоти (Мал. 4). Це особливо важливо для молодих тварин, які часто мають проблеми з метаболізмом насичених жирних кислот. Поглинання молекул радіоактивно мічених стеаринових та пальмітинових кислот живими клітинами було більшим у присутності Lysoforte порівняно з іншим емульгатором, лецитином. Обидві кислоти - стеаринова та пальмітинова є важливими компонентами корму. Наприклад, пальмова олія містить 48% пальмітинової кислоти. Обидві стеаринова та пальмітинова кислоти є основними компонентами дистиляту пальмової жирної кислоти.

Новый рисунок (2)

Малюнок 3. Вплив Lysoforte на поглинання стеаринової кислоти живими клітинами.

Новый рисунок (3)

Малюнок 4. Вплив Lysoforte на поглинання пальмітинової кислоти живими клітинами.

Lysoforte стимулює поглинання лінолевої кислоти, ненасичених жирних кислот живими клітинами.

Ненасичені жирні кислоти також є важливою поживною речовиною в усіх раціонах тварин, а Lysoforte показав покращення всмоктування цих жирних кислот. Lysoforte стимулював поглинання лінолевої кислоти, як показано на малюнку 5. Лінолева кислота особливо цікава для курей-несучок, оскільки впливає на розмір яєць. Рослинні олії - справжнє джерело лінолевої кислоти. Соєва олія має 54%, олія рисових висівок 40%, а насіння соняшника містить 68% лінолевої кислоти.

Новый рисунок (4)

Малюнок 5. Вплив Lysoforte на поглинання лінолевої кислоти живими клітинами.

Lysoforte підвищує засвоєння жирів та покращує справжню обмінну енергію (AME) у раціонах бройлерів

Дослід обмінної енергії (AME) був проведений у Центрі дослідження моногастричних тварин при університеті Massey, Нова Зеландія, у 2008 році, на 28-денних бройлерах (півниках) Ross 308.

Птицю годували раціоном з кукурудзи та соєвим шротом з трьома різними джерелами жиру. Обмінна енергія (ME) нормальних раціонів підтримувалася на рівні 12,76 МДж (3050 ккал)/кг, а раціони зі зниженою обмінною енергією (МЕ) було отримано шляхом зменшення доданого рівня жиру на 1% і заміни його глинистими мінералами. Сухий Lysoforte додавали до кормів у кількості 500 г/т. Джерела жиру та доза Lysoforte сухого показані в таблиці 1.

 

Таблиця 1. Джерела жиру та доза Lysoforte сухого у кормах бройлерів

Дослід.

 

Джерело жиру

Додана кількість жиру (%)

 

 

 

Рівень ME корму

Lysoforte сухий (г/т)

1

 

Жир з яловичини

3.80

 

Нормальний

0

 

 

 

 

 

 

 

2

 

Жир з яловичини

2.80

 

Знижений

0

 

 

 

 

 

 

 

3

 

Жир з яловичини

2.80

 

Знижений

500

4

 

Пальмова олія

3.20

 

Нормальний

0

 

 

 

 

 

 

 

5

 

Пальмова олія

2.20

 

Знижений

0

 

 

 

 

 

 

 

6

 

Пальмова олія

2.20

 

Знижений

500

 

 

 

 

 

 

 

7

 

Олія рисових висівок

3.47

 

Нормальний

0

8

 

Олія рисових висівок

2.47

 

Знижений

0

 

 

 

 

 

 

 

9

 

Олія рисових висівок

2.47

 

Знижений

500

 Додавання Lysoforte сухого до раціонів зі зниженою ME покращило вимірювану AME близько до нормальних значень (таблиця 2). У той час як AME всіх раціонів було покращено з Lysoforte, ефект був значніший для більш насичених жирів. АМЕ раціону на основі жиру з яловичини поліпшилася на 0,36 МДж (87 ккал)/кг. Раціон на основі пальмової олії був поліпшений на 0.41 МДж (98 ккал)/кг, а раціон на основі олії з рисових висівок було поліпшений на 0,34 МДж (81 ккал/кг).

Таблиця 2. Визначення AME в раціонах бройлерів з різними джерелами жиру і Lysoforte сухим

 

Раціони

Джерело жиру

Нормальний рівень МЕ, МДж (ккал)/кг

Знижений ріень ME, МДж (ккал)/кг

Знижений ріень ME + Lysoforte сухий МДж (ккал)/кг

Жир з яловичини

12.91a  (3085)

12.48b  (2982)

12.84a  (3069)

 

 

 

 

Пальмова олія

12.86a  (3073)

12.29b  (2937)

12.70a  (3035)

 

 

 

 

Олія рисових висівок’

12.87a  (3076)

12.40b  (2964)

12.74a  (3045)

 Lysoforte стимулює поглинання жиророзчинних поживних речовин

Влив Lysoforte сухого на поглинання вітаміну Е в яйцях бройлерів-селекціонерів на комерційних підприємствах

Батьки бройлерів (Cobb 500 х Cobb 500) були вирощені на двоповерховому комерційному підприємстві, розташованому в Кантоні, штат Джорджія, США. Початкова вага птиці становила 3380г, вік птиці - від 30 до 33 тижнів. Вітамін Е додавали до раціону як токоферолацетат при 20,7 мг/кг корму. Lysoforte сухий був доданий у кількості 500г/т корму. Експериментальний період тривав 12 тижнів, а Lysoforte додавали лише перші 4 тижні. Сорок яєць були відібрані у випадковому порядку з приміщення для збирання яєць протягом 6 різних відрізків часу, загалом 240 яєць.

Характеристики різних яєць показані в таблиці 3. 4-тижневий курс з Lysoforte значно покращив досліджувані показники яєць.

Таблиця 3. Вплив Lysoforte сухого на яйця батьків бройлерів при додавання в раціони лише протягом перших 4-х тижнів із 12-ти експериментальних тижнів

Новый рисунок (5)

Відмічено збільшення кількості вітаміну Е, що відкладається в яйцях батьків бройлерів протягом перших трьох тижнів дослідження, що стає статистично значущим на 3-му тижні (мал. 6). Крім того, на 12-й тиждень залишився підвищений вміст вітаміну Е в яйцях у порівнянні з початковими значеннями.

Новый рисунок (6)

Малюнок 6. Вплив Lysoforte на накопичення вітаміну Е в яйцях батьків бройлерів

a, b, c, позначає статистично значущу різницю (P<0.05)

Lysoforte покращує засвоюваність поживних речовин

Вплив лізофосфолідів на засвоюваність поживних речовин у бройлерів

Цей дослід проводився Університетом природничих наук в Познані (Польща-2010) на бройлерах породи Ross 308. Були використані два різних раціони, високої щільності (HD) та низької щільності (LD). Схему досліду показано в Таблиці 4.

Таблиця 4. Дослід

 

Дослід

 

Досліджуваний продукт

 

 

 

 

Дозування

досліджуваного

продукту

кг/т корму

 

 

 

 

Спосіб введення

Позитивний контроль (HD)

 

Ні

 

-

 

Mash

Позитивний контроль + Lysoforte Booster

 

 

Так

 

0.25

 

Mash

Позитивний контроль + Lysoforte Booster

 

 

Так

 

0.50

 

Mash

Негативний контроль (LD)+ Lysoforte Booster

 

 

Так

 

0.50

 

Mash

 Раціони були на основі кукурудзи, соєвого шроту, пшениці і соєвої олії, рецептури корму були розроблені таким чином, щоб корм HD мав 0,20МДж очевидної метаболічної енергії (47 ккал)/кг більше, ніж корми LD.

Як показано в табл. 5, тварини, що отримували Lysoforte Booster сухий, показали кращий рівень засвоєння всіх протестованих поживних речовин; це поліпшення було статистично значущим для сирого жиру та азоту, і, зрештою, значно збільшилося AMEn досліджених груп.

Таблиця 5 Засвоєння сухої речовини, НДК, сирого жиру, азоту та рівень АМЕ

 

Суха

речовина

Органічна

суха речовина

Сирий

жир

Сира клітчатка

НДК

Азот

AMEn

Позитивний контроль (HD)

69.7

71.5

85.1b

27.9

21.2

87.9b

2988b

Поз. контроль + Lysoforte Booster 250g/tonne

71.0

72.9

87.8a

29.8

23.5

89.3a

3128a

Поз. контроль + Lysoforte Booster 500g/tonne

72.8

74.6

88.1a

33.1

28.4

90.3a

3158a

Нег. контроль (LD)+ Lysoforte Booster 500g/tonne

71.8

73.6

87.0ab

31.8

25.5

89.6a

3186a

Стандартна середня помилка

0.414

0.403

0.337

0.888

0.952

0.190

18.34

Ймовірність

0.353

0.298

0.135

0.658

0.400

0.001

0.017

DM – суха речовина

ODM - Органічна суха речовина

NDF – НДК

CF – Сирий жир

CFi- Сита клітчатка

N – Азот

AMEn – apparent metabolisable energy corrected to zero nitrogen balance

SEM – standard error of the mean

P – probability

abc - означає, що в рядку з різними буквами, значно відрізняються по p≤0,05

 Lysoforte покращує характеристики туші

Збагачення раціону природним біосурфактантом, лізолецитином у бройлерів (Melegy, T та ін., 2010)

У цьому дослідженні в цілому 996 одноденних курчат-бройлерів (Cobb 500) зважували окремо і випадковим чином розподілили на чотири групи, які в свою чергу були поділені на три підгрупи по 83 бройлера в кожній.

Птицю I групи (позитивний контроль) годували базовим раціоном, рекомендованим компанією Cobb. Раціон складався з кукурудзи та соєвого шроту (табл. 6).

Птицю ІІ групи (негативний контроль) годували раціоном з низьким вмістом поживних речовин. Раціони були на основі кукурудзи та соєвого шроту і мали нижчі рівні доданої олії та синтетичних амінокислот (L-лізин та DL-метионін). Метаболічна енергія (ME) цих раціонів була нижча приблизно на 0,14 МДж (35 Ккал/кг), ніж у контрольних раціонах (табл. 6).

Птицю III групи годували раціоном негативного контролю додавши Lysoforte Booster у дозі 250 г на тонну корму з першого дня до забою (40 днів).

Птицю IV групи - раціоном негативного контролю додавши Lysoforte Booster у дозі 500 г на тонну корму з першого дня до забою (40 днів).

Таблиця 6. Комбінації раціонів для бройлерів та показник поживності.

Інгредієнти

Контрольні раціони

Експериментальні раціони

Стартер

 

Гровер-Фінішер

Стартер

 

Гровер-Фінішер

Кукурудза

55.78

 

60.40

56.57

 

61.23

Соєвий шрот  (44% CP)

29.19

 

23.83

29.19

 

23.83

 

 

 

 

 

 

 

 

Кукурудз глютен (60% CP)

7.50

 

7.50

7.50

 

7.50

Соєва олія

3.04

 

4.10

2.29

 

3.35

Хлорид натрію

0.35

 

0.35

0.35

 

0.35

Бікарбонат натрію

 

0.04

0.06

0.04

0.06

 

 

 

 

 

 

 

L-Lysine

 

0.20

0.18

0.15

0.13

 

 

 

 

 

 

 

DL-Methionine

 

0.06

0.07

0.04

0.05

Монокальцій фосфат

 

1.76

1.55

1.76

1.55

 

 

 

 

 

 

 

Вапняк

 

1.81

1.66

1.81

1.66

 

 

 

 

 

 

 

Бройлерний премікс

 

0.30

0.30

0.30

0.30

Всього

 

100

100

100

100

Показники поживності

 

 

ME: МДж(Ккал) /кг

 

12.76 (3050)

13.28 (3175)

12.62 (3015)

13.14 (3140)

Сирий протеїн (%)

 

22.00

20.00

22.00

20.00

Жир (%)

 

6.33

7.35

5.61

6.63

Сира клітчатка (%)

 

3.45

3.15

3.45

3.15

Lysine (%)

 

1.28

1.10

1.24

1.06

Methionine (%)

 

0.50

0.48

0.48

0.46

Met+Cys (%)

 

0.89

0.84

0.87

0.82

Кальцій (%)

 

1.00

0.90

1.00

0.90

Загальний фосфор (%)

 

0.81

0.74

0.81

0.74

Доступний фосфор (%)

 

0.50

0.45

0.50

0.45

 Як показано в таблиці 7, відсоток виходу м'яса та грудки для негативного контролю з Lysoforte були подібними до значень, отриманих у позитивному контролі. Це вказує на те, що добавка Lysoforte в раціоні з низькою поживністю компенсувала зменшення поживних речовин і  дала можливість отримати хороші показники вирощування. У той же час, додавання Lysoforte Booster сухого «на додаток» до раціону негативного контролю значно покращило вихід при розбиранні туш (p <0,05).

Таблиця 7. Особливості тушки забитих птахів наприкінці експерименту. Представлено середні значення ± SD

Параметри (%)

Позитивний контроль

 

 

Негативний контроль з Lysoforte Booster (г/т)

P value

 

 

 

0

250

 

500

 

Вихід м’яса

76.12ab ± 3.0

 

75.66b ± 1.0

76.78a ± 1.4

77.01a ± 1.9

0.019

Вихід грудки

28.20 ± 2.1

 

27.55 ± 1.6

28.20 ± 1.2

28.13 ± 1.3

0.36

 

 

 

 

 

 

 

 

Вихід стегон

41.36 ± 2.1

 

42.03 ± 1.2

42.53 ± 0.8

42.54 ± 1.1

0.051

Індекс печінки

3.10a ± 0.4

 

2.80ab ± 0.5

2.68b ± 0.3

2.72b ± 0.4

0.004

 

 

 

 

 

 

 

 

Індекс селезінки

0.24 ± 0.07

 

0.21 ± 0.04

0.24 ± 0.036

0.25 ± 0.4

 

0.10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Серцевий індекс

0.71 ± 0.17

 

0.70 ±  0.13

0.72 ± 0.10

0.73 ± 0.11

 

0.864

a, b  позначає статистично значущу різницю (P<0.05)

 Оптимізація раціонів з Lysoforte є економічно ефективною

SAC дослід продуктивності бройлерів, UK 2010

У цьому досліді було дві групи бройлерів, самців і самок Ross 308 було досліджено для оцінки ефективності Lysoforte в раціонах зі зниженим рівнем доданої соєвої олії. Дослідний період складав 40 днів. Кожна група складалася з 344 бройлерів - 184 самці (4 групи х 46 птахів) та 160 самок (4 групи х 40 птахів). Застосовувалося чотири фази годівлі: Стартер (0-10 днів), Гровер 1 (10-25 днів), Гровер 2 (25-35 днів) та Фініш (35-40 днів). Даванка корму була нормована для стартової фази (360 г/самця, 340 г/самку) і видавалася ad libitum під час інших фаз. Стартерні корми подавалися як крупка. Гровер 1, 2 та Фінішні корми виготовлялися у вигляді гранул (3мм). Lysoforte додавали по 500 г на тонну в усіх чотирьох фазах.

Новый рисунок (7)

Малюнок 7. Середня маса тіла (кг) на 40 день. F = самки; M = самці; T = загальна популяція

Новый рисунок (8)

Малюнок 8. Конверсію корму стандартизовано на рівні 2,5 кг. F = самки; M = самці; T = загальна популяція

Новый рисунок (9)

Малюнок 9. Європейський індекс ефективності виробництва (EPEF) на 40 день. F = самки; M = самці; T = загальна популяція

Цей дослід підтвердив, що завдяки застосуванню матричних даних Lysoforte Booster у процесі оптимізації раціонів для бройлерів, можна досягти таких самих (або кращих) показників при меншій вартості кормів, що збільшує прибутковість виробництва.

Ефективність Lysoforte при нетрадиційних джерелах жирів і масел

Ефективне застосування Lysoforte Booster при вирощуванні індиків - 2013

Мета дослідження полягала у вивченні впливу кормової добавки, природного посилювача абсорбції, доданого поверх раціону, на перших двох етапах вирощування та оптимізація раціонів на інших етапах вирощування до забою індиків. Експериментальне випробування проходило в  Moorgut Kartzfehn GmbH & Co. KG (Німеччина) на тестовій фермі Kartzfehn Nord. Всього було використано 960 одноденних самців індиків BUT 6. Індики були випадковим чином розподілені на дві групи: контрольна група -  стандартна 6-фазна схема вирощування відповідно до рекомендацій Kartzfehn та дослідна група Lysoforte - стандартна 6-фазна схема вирощування зі зниженим вмістом жиру у фазах від 3 до 6 і доповнена 500 г Lysoforte Booster на тонну корму. Зокрема, загальний вміст жиру у фазах 1 та 2 становив 5,9% для обох груп, а Lysoforte Booster Dry був доданий поверх раціону в дослідній групі. У фазі 3 кількість загального жиру становила 6,6% в контрольній групі та 5,9% в Lysoforte, у фазі 4 - 7,7% у контролі та 6,8% у групі з Lysoforte, у фазі 5 - 8,5% у контролі та 7,3% з Lysoforte, у фазі 6 - 10,1% у контролі та 8,8% в Lysoforte. В результаті оптимізації була досягнута нижча вартість раціону, яка приблизно коливалася від 2-3 євро на тонну кормів. Результати досліду показано в таблиці 11.

Таблиця 11. Середні значення показників продуктивності двох груп: Контроль та Lysoforte. (NS = несуттєві відмінності)

Параметри

Контроль

Lysoforte

P value

Вага після фази 1 (кг)

0,271

0,315

 

<0.001

Вага після фази 3 (кг)

4,39

4,82

<0.001

Вага після фази 4 (кг)

9,21

10,15

<0.001

Вага після фази 5 (кг)

13,36

14,72

0.006

Жива вага (кг, 147 день)

22,27

22,21

NS

Жива вага кор. (кг)

22,45

22,4

NS

SD

1,65

1,71

NS

CV%

7,37

7,67

NS

Приріст (кг)

0,153

0,152

NS

Конверсія корму 1

2,74

2,73

NS

Падіж (%)

16,46

18

NS

Стан лапок (середній)

1,235

1,089

NA

 Падіж (включає вибракованих і деформованих тварин, а також птицю, яка лікувалася з будь-якої причини) не відрізнявся між групами: 16,46% у контролі та 18,00% в Lysoforte. Стан лапок оцінювався за системою оцінки  Hocking et al. (2008) після забою.

Група Lysoforte показала вищі показники ваги на всіх проміжних фазах, тоді як при забої, вага була подібна до контролю. Це може бути пов'язано з більш ефективним травленням та поглинанням жиру у групі Lysoforte, особливо на більш ранніх стадіях росту. Як зазначалося вище, кінцева маса тіла була однаковою для обох груп. Цілком ймовірно, що більш ранні відмінності у вазі були покращені на останній стадії зростання (з менш сприятливою конверсією корму), бо ж випадкова маса індичок на проміжних фазах (25% груп) не може представляти загальну тенденцію груп. Проте загальна ефективність росту та конверсія корму були однакові для обох дослідів, і на підставі того факту, що оптимізація призвела до зниження вартості раціонів, можна зробити висновок, що Lysoforte можна ефективно використовувати в раціонах індички з кислою олією у якості основного джерела олії. Кращий  показник стану лапок можна пов’язати із більш сухим послідом, на який, швидше за все, впливає краща засвоюваність жиру в групі Lysoforte.

Висновки

Lysoforte підходить для багатьох видів і успішно випробуваний на бройлерах, курах-несучках, індичках, свинях та аквакультурах. Lysoforte є надзвичайно універсальним кормовим інгредієнтом і може бути використаний для досягнення багатьох різних цілей. 

XIV Міжнародна конференція “Птахівництво 2018”

                               

XIV Міжнародна конференція “Птахівництво 2018” 10 – 13 вересня 2018 року

                   Традиційно, компанія «Агро Форвард України» представляючи найбільшого виробника протеїнових кормових добавок тваринного походження в Європі «Sonac» взяла  участь у головному спеціалізованому заході з птахівництва  –  міжнародній конференції і виставці “Птахівництво - 2018”  яка відбулася з 10 по 13 вересня на базі курортного комплексу «Ріксос  Прикарпаття» в курортному містечку України (Трускавець). Кожного року більш ніж 150 провідних компаній виробників і дистриб'юторів ветеринарних препаратів, кормів і кормових добавок, технологічного обладнання, племінних генетичних ресурсів з Німеччини, США, Франції, Японії, Іспанії, Польщі, Нідерландів, Австрії, Чехії, Угорщини, Китаю, Білорусі, країн Балтії зустрічаються з метою впродовж конференції розглянути: актуальні проблеми розвитку галузі птахівництва, якості та безпеки сировини та продукції, новітні методи діагностики, профілактики і лікування хвороб птиці, актуальні питання годівлі, новітні технології вирощування. 

«Птахівництво 2018» відвідали більше 700 учасників з України, Білорусі, Франції, Німеччини, Польщі, Угорщини, Бельгії, Індії та Південної Кореї.  У конференції взяли участь лідери сучасного аграрного ринку та птахівничих компаній. Окрім комерційних підприємств, до заходу також долучилися представники профільних міністерств. Даний захід визнано міжнародним співтовариством і є однією з найпотужніших птахівницьких науково-практичних конференцій не тільки в Україні а й у світі. В продовж усіх днів конференції відбувалися лекції та семінари, презентації  компаній – учасниць , в ході яких висвітлювались та піднімались до обговорення основні нагальні проблеми при вирощуванні молодняку, виробництві яйця та шляхи їх вирішення.

Вперше участь у даному заході взяла європейська компанія Kemin - виробник понад 500 спеціалізованих кормових добавок, що використовуються світовою промисловістю при виробництві комбікормів, харчових продуктів, а також, які знаходять своє застосування в галузях охорони здоров'я, харчування , косметології та комерційному рослинництві. Представник Kemin  виступив з докладом на тему «Lysoforte®: Гнучкий інструмент в годуванні тварин». Lysoforte – це унікальний біологічно активний агент, збагачений лізофосфоліпідами. В ході презентації було зроблено висновки, що Lysoforte є надзвичайно універсальним кормовим інгредієнтом і може бути використаний для досягнення багатьох різних цілей. Доповідь викликала великий інтерес у слухачів, і в закінченні доповіді, ми почали отримувати багато питань щодо представленого продукту. На всі питання ми з радістю продовжили вже  відповідати біля нашого стенду. 

Участь у конференції, безсумнівно, є чудовою нагодою для зустрічей та плідного спілкування з клієнтами та партнерами.

IMG_5768

IMG_5767 csm_DSC00469_74fa57fc48

Особливі тваринні протеїни для свійської птиці: плазма крові та гемоглобін

.

В рамках конференції «Птахівництво – 2017» дипломований ветеринарний лікар компанії «Sonac» Лауренс Херес провів семінар

 Правильний початок життя курчати є дуже важливим для його подальшої життєдіяльності, введення специфічних тваринних протеїнів на початковому етапі підвищує продуктивність стада в цілому. Ці легкозасвоювані джерела білку підтримують раннє зростання та забезпечують хороший старт, більше того, тваринні протеїни є стійким компонентом: вони є економічно виправданими та вигідними, вони безпечні, підтримують здорове годування і можуть замінити інші кормові інгредієнти. У даній статті представлені переваги сухої плазми, функціонального білка з імунологічними властивостями.

Порушення поживності у раціоні молодих курчат на початковому періоді може мати негативний ефект на кінцевій фазі та кількості яєць бройлерів та індичок. У зв’язку із постійним скороченням днів перед забоєм бройлерів, загальними проблемами зі здоров’ям у індиків та високими вимогами до кур-несучок та батьківського стада, правильне зростання є надзвичайно важливим впродовж стартового періоду. Однією з розповсюджених проблем курчат після вилуплення є недостатня зрілість травної системи. Але після початку споживання корму, травна система розвивається відносно швидко. Для технологів з відгодівлі виклик полягає у тому, щоб працювати із цією незрілою травною системою та якомога раніше ознайомити курчат із соєвими протеїнами, тобто обійти відсутність поживності у рослинних протеїнах. Соєвий протеїн є відносно дешевим та має широкий амінокислотний профіль у порівнянні із іншими рослинними інгредієнтами. Однак соєві протеїни є чужорідними для молодих курчат, тоді як у яйці у курчати був тільки протеїн тваринного походження (яєчний альбумін) та одразу після вилуплення більшу частину енергії та протеїнів вони беруть із вмісту яєчного мішка. Інша проблема із травленням полягає у забезпеченні відповідної якості протеїнів, що не так просто в багатьох ланцюжках поставок сої із різних джерел та різної якості. Рішенням є тваринні протеїни, які можуть зменшити кількість соєвих протеїнів у раціоні курчат та зменшити нестабільність якості білків із різних джерел. У цій роботі ми розглянемо більш детально продукти крові: гемоглобін та плазму. По-перше тому, ці тваринні протеїни можуть використовуватися у країнах Євросоюзу, а по-друге з причини, що ці висококонцентровані протеїни (більше 80% вмісту білку) мають, також, високу засвоюваність (90-100%), що має вирішальне значення, при годівлі молодих тварин. За межами Євросоюзу існують також інші протеїни тваринного походження (кров’яне борошно, низькозольне м’ясо-кісткове борошно) можуть розглядатися як компонент на фінішних етапах годування птиці. Ці інгредієнти мають велике значення, хоча вміст в них протеїнів та їх засвоюваність нижчі в порівнянні з білками пептонів та крові. Вони мають хороший амінокислотний профіль, відсутні антипоживні фактори, добре засвоюються та мають привабливу ціну.

Окрім фізіологічної адаптації та розвитку травної системи у молодих курчат є ще одна проблема, яка не стосується засвоюваності поживних речовин. Специфічною проблемою, яка повинна враховуватися технологами, це мікробіологічні патогени, що ускладнюють роботу кишкової системи, особливо на самому початку, коли баланс між мікробним середовищем флори та внутрішнім середовищем курчати все ще дуже тендітний. Інфекції в травній системі негативно впливають на цілісність стінки кишківника та його поглинаючу здатність, в наслідок чого гальмується ріст, така ситуація є поширеною причиною застосування антибіотиків. Оскільки білки плазми містять високий рівень активних імуноглобулінів, продукт має імунологічні властивості. Функціональність висушеної плазми виходить за межі її позитивного ефекту, заснованого на гарній засвоюваності та сприятливому амінокислотному профілю. Цей імунобіологічний компонент варто розглядати на ранніх стадіях для вирішення мікробіологічних проблем із кишківником. Досліди на бройлерах та індиках показали, що птахи на раціоні із плазми мали більше можливостей подолати інфекцію. Наявність незасвоєних білків може спричинити бактеріальний дисбаланс і може негативно впливати на здоров’я кишківника.

Білки плазми виробляють із гігієнічно зібраної крові під час забою здорових тварин. Для попередження згортання крові до неї додаються антикоагулянти. Під час подальшої обробки зберігається функціональність компонентів. Ця обробка полягає в поділі клітинної фракції (еритроцитів) та плазми шляхом центрифугування. Плазму сушать шляхом розпилення, що зберігає білкові властивості продукту. Таким чином висушена плазма містить близько 80% легкозасвоюваного білка, і понад 20% цих білків є активними імуноглобулінами. Червоні кров’яні клітини також сушать методом розпилення із чого виходить продукт під назвою гемоглобін. Гемоглобін – це легкозасвоюваний та концентрований білковий продукт з амінокислотним профілем.

Білки плазми мають безсумнівно доведений ефект при введенні в раціон поросят після відлучення. Продукти плазми сприяють кращому споживанню кормів, кращому росту а поліпшеному перетравленню корму у відлучених поросят. Рекомендовані дози застосування – близько 4% для предстартеру. Плазма багата імуноглобулінами (lg) та іншими компонентами, які підтримують імунну резистентність. Імуноглобуліни біологічно-активні проти вірусів та бактерій у кишечнику та запобігають зараженню тварини. З’являється все більше доказів, які підтверджують той факт, що плазма сприятливо впливає на продуктивність птиці. Ці докази задокументовано більш ніж десятком публікацій, які повідомляють про позитивний вплив плазми на бройлерів. У багатьох дослідженнях спостерігається значне поліпшення переробки кормів в середньому на 6% поліпшення, хоча спостерігається значна мінливість (0-20%). Збільшення обсягів кормів, приблизно 1-3%, здається необхідним для покриття грошового внеску відносно дорогих інгредієнтів, таких як плазма. Рекомендовані рівні включення складають від 1 до 2% для попередньої фази від 10 до 14 днів. Звіти також показали, що не було негативного впливу на масу тушки та м’ясні тканини. Гемоглобін, який виготовляється з того ж джерела, що і білки плазми, із високим вмістом заліза та рекомендований для компенсування відносного дефіциту ізолейцину при введенні більше ніж 3%. Та треба брати до уваги, що з гемоглобіном корм може виглядати темнішим. Завдяки відносно низькому вмісту калію по відношенню до білку, гемоглобін є цінним інгредієнтом, тоді як високий вміст калію в кормах підвищує ризик появи вологого посліду. Включення гемоглобіну зменшує цей ризик.

На деяких ринках сучасної індустрії птахівництва існують суперечливі тенденції щодо добробуту тварин, зменшення кількості антибіотиків та скорочення викидів вуглецю. Одним з таких конфліктів є те, що тваринні білки забороняються в деяких країнах або антибіотиків (всі дієти вегетаріанські), тоді як тваринні білки підвищують добробут, здоров’я та стійкість. Безумовно, обмеження використання антибіотиків запобігає виникненню нових антибіотикорезистентних бактеріальних штамів. У попередніх пунктах ми зазначили, що тваринні білки покращують якість кормів, і що вони можуть допомогти подолати необхідність застосування антибіотиків, особливо у молодих курчат. Підвищуючи ефективність, описані тваринні протеїни також зменшують необхідну кількість корму. Тваринні білки є стійким інгредієнтом. Вони належать до кругової економіки, вони безпечні і можуть замінити інші інгредієнти кормів, що мають високий вміст вуглецю. У програмах годівлі, які підтримують стійкість тварин, інгредієнти тваринного походження повинні розглядатися як частина стратегії годування. Невеликі та фермерські господарства повинні переглянути, чи всі раціони лише з вмістом рослинних інгредієнтів є гарним вибором.

Високозасвоювані інгредієнти, що відповідають вимогам молодих тварин, є основою для предстартерного та стартового раціону. В різних експериментальних дослідженнях було показано, що застосування сухої плазми в дієтах для свійської птиці є економічним способом підвищення якості раціонів. Раціони, які містять білки плазми підтримують травлення незрілої птиці та підтримують її імунну систему. Щоб вони мали змогу боротися з бактеріальними та вірусними захворюваннями. Корми, що містять плазму, допомагають на початковому періоді обійтися тез антибіотиків, вирощувати однорідні і стійкі стада. Інший концентрований білок, як гемоглобін, має позитивний ефект за рахунок високої засвоюваності.

ХІІІ Міжнародна конференція "Птахівництво - 2017"

 

ХІІІ Міжнародна конференція "Птахівництво - 2017"

19-21 вересня 2017 року вже вчетверте відбувся один із найбільших форумів птахівників України: ХІІІ Міжнародна конференція і виставка «Птахівництво-2017». Захід проходив у м. Трускавець Львівської області, у комфортабельному курортному комплексі «Ріксос-Прикарпаття». Конференція «Птахівництво-2017» зібрала більше 700 учасників з України, Франції, Німеччини, Польщі, Угорщини, Бельгії, Білорусії, Індії, Південної Кореї та ін.

З привітальним словом виступили народний депутат України , заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин – Бакуменко Олександр Борисович; перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України – Мартинюк Максим Петрович; голова державної служби України з питань безпечності продуктів харчування і захисту прав споживачів – Лапа Володимир Іванович; генеральний директор «Асоціації птахівників України» - Карпенко Сергій Михайлович, які підняли для обговорення такі питання, як: реформи в аграрному секторі економіки України; першочергові завдання Держспоживслужби України в сфері ветеринарної медицини галузі птахівництва і безпеки її продукції; стан і перспективи розвитку галузі птахівництва в Україні; основні положення та законодавчі ініціативи Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Також розглядались такі важливі питання, як: сучасні підходи до законодавчого регулювання обігу кормів і кормових добавок та Проект «Марокко - ворота у Північну Африку» як розвиток експортного потенціалу українських виробників.

В межах конференції відбулися тематичні семінари, на яких обговорювались, зокрема такі питання: оптимізація годівлі птиці з використанням ферментних комплексів; кормовиробництво в птахівництві; сучасні методи  діагностики та профілактики інфекційного риніту, бронхіту та ін. захворювань птиці в Україні; роль пребіотиків у годівлі птиці; особливі тваринні протеїни для свійської птиці: плазма крові та гемоглобін; вирішення проблем з ентеритами і порушенням обміну речовин в птахівництві; проблематика пошкоджень та погіршення якості тушки бройлера; особливості різних видів вентиляції пташників; організація вирощування продукції птахівництва для продажу за кордоном без антибіотиків, кокцидіостатиків та підкислювачів та інші.

Протягом трьох днів учасники форуму отримали змогу відвідати безліч заходів та обговорень, поспілкуватися з потенційними партнерами, зустрітися зі вже знайомими обличчями.

0-02-04-3ba43367fc6aef3b4d3bbc1a4cfd9367e249c81537973dc7fe7cd1f39deb5777_full

Компанія Sonac на XII Міжнародній конференції-виставці “Птахівництво-2016”



Компанія Sonac на XII Міжнародній конференції-виставці “Птахівництво-2016”

Однією із довгоочікуваних подій 2016 року стала  XII Міжнародна конференція-виставка Птахівництво-2016 організатором якої вже багато років виступає Асоціація “Союз птахівників України” та Міністерство аграрної політики та продовольства України. Науково-практична виставка яка вже декілька років поспіль проходить в м.Трускавці в курортно-ресторанному комплексі Ріксос-Трускавець об’єднала представників більш ніж з 150 компаній.

Вперше в даному заході взяла участь європейська компанія “Sonac” яка входить в групу компаній Darling Ingredients. Маючи власне виробництво на 4-ох континентах і діяльність більш ніж в 60 країнах світу компанія Sonac є глобальним новатором та експертом з виробництва органічних, високоякісних інгредієнтів для продуктів харчування, кормів для тварин, удобрення, оліє хімічного та фармацевтичного виробництва.

 Компанія Sonac спеціалізується на виробництві протеїнів тваринного походження які використовуються у годівлі свиней, курей, пушних звірів, аквакультур, а саме:

- м`ясо-кісткове борошно

- м`ясне свиняче борошно

- м`ясо-кісткове куряче борошно  

- пір`їве борошно

- гемоглобін сухої свинячої крові

- суха свиняча кров

- плазма крові

- мінерали (дикальцій та трикальцій фосфат),

- кормові та харчові жири (курячий, свинячий, змішаний).

 

В рамках триденної конференції представником компанії Sonac - Тарасом Решетюком був проведений семінар на тему:

 

Білки тваринного походження в раціонах сучасного птахівництва” 

 Рослинні білкові раціони дешевші і безпечніші, ніж раціони з білка тваринного походження, але чи рівнозначні вони для бройлерних курчат? А їх продуктивність гірша чи краща? Я пропоную розглянути цю тему, опираючись на висновки австралійських дослідників, які були представлені на доповіді на Всесвітньому конгресі м'яса птиці в Бразилії. Їх висновок, як вони це називають, є «кроком назад для галузі».

M.M. Бруїхан, P.A. Іджі,

Школа навколишнього середовища і сільських наук, Університет Нової Англії, Австралія

Г. Клетвосі,

Inghams Enterprise, Leppington NSW, Австралія

Зернові, такі як пшениця, ячмінь та кукурудза, є основними джерелами енергії, які використовуються в австралійському птахівництві. Білок і його складові амінокислоти, в основному, забезпечуються завдяки рослинним інгредієнтам, такі як соєві боби, ріпак, горох, соняшник, але вони також присутні у побічних продуктах твариної переробки, зокрема, м'ясного борошна. Рослинний білок (РБ), є джерелом, як правило, незбалансованих амінокислотам, хоча існують значні відмінності в якості між цими джерелами, соя – в цілому розглядається як найкращий продукт з вищеперелічених.

Швидкість включення джерел РБ також може бути обмежена наявністю антипоживних факторів, такі як фітинова кислота, ферментні інгібітори та інші сполуки, які безпосередньо впливають на травлення або обмін речовин. Побічні продукти тваринного походження, такі як м'ясне борошно, м'ясо-кісткове борошно, кров'яне борошно і пір'єве борошно –  вище за вмістом білка та їх амінокислоти більш збалансовані, ніж у рослинних білках. Ці побічні продукти, таким чином, можуть включатись до  10% в традиційних раціонах птиці.

 Птиця, як правило, отримує найбільшу користь від використання побічних продуктів тваринного походження в раціонах, і відповідно, менше страждає, безпосередньо від деяких зоонозних захворювань, на відміну від великої рогатої худоби та інших  жуйних тварин. Але це тільки у випадках, якщо побічні продукти тваринного походження погано обробляються. Ми провели дослідження, щоб порівняти раціонами з РБ і тваринним білком, і результати суперечать один одному. Потім було проведено більше досліджень про можливості заміни більш дорогих рослинних джерел білку, як соя – альтернативними варіантами, як рапсовим, арахісовим, соняшниковим і люпиновим білком.

 Використання білкових раціонів

Експеримент був проведений в форматі 2 × 2 × 2 факторіала, з раціонами на РБ або ТБ; з або безмікробними ферментами; тварини також були розділені на самців (початкова вага, 44,9 ± 0,9 г) або самок (початкова вага, 45 ± 0,9 г).

В цілому 720(шт.) добових курчат-бройлерів Росс-308 були випадковим чином розподілені на вісім груп. Інші шістдесят курчат (обох статей) були вирощені до 14 днів, після чого вони були випадковим чином розподілені по раціонах РБ або ТБ, з доповненням мікробних ферментів. Цей крок був зроблений з метою оцінки корму курчатами. Останні були вирощені на раціоні відгодівлі, а потім на фінішному раціоні для 14-21 і 21-28 денного віку відповідно.

Основою раціону з ТБ становили: пшениця (≤36.0%), сорго (≤36.5%), висівки (5,0%), м'ясне борошно (≤10.0%), соєвий шрот (≤27.0%), макуха ріпаку (4,0%) і бавовняне борошно (4,0%), а також інші компоненти.

Раціони РБ не містили висівок і м'ясного борошна, в той час як монокальций фосфат був виключений з раціонів ТБ. Обидва набори раціонів були iso-калорійними (12.45, 12.55, 12.70 і 12.70 МДж/кг на стартер, відгодівлю, фінішер і вихід відповідно).

Протягом тих же етапів, вміст білку був 229.0, 210.0, 194.0 і 181.0 г/кг корму, відповідно. Продуктивність раціонів оцінювалось з точки зору ефективності споживання корму, зростання і конверсії корму кожні сім днів.

 Велика перевага

Споживання корму на 21 день було знижено на 6% в порівнянні з раціонами РБ (таблиця 1). Ця різниця була досягнута за допомогою збілшення ферментних добавок в раціони РБ (1-3%), але їх було менше  на раціонах з ТБ. Жива маса на 21 день була знижена на 3-4% на раціонах РБ і було збільшена за рахунок добавок ферментів (4%). Раціон РБ призвів до поліпшення коефіцієнта конверсії корму на 1%, а це додатково поліпшення (4%) за допомогою ферментних добавок. Однорідність стада на 14 днів була краще на раціонах з ТБ (близько 2%) і була збільшена шляхом додавання ферментних добавок у раціонах РБ (3%).

Протягом всього періоду відгодівлі (42 днів) споживання корму на раціонах РБ становила близько 10% - нижче, ніж на раціонах ТБ, але була поліпшена на 5-6% через додавання ферментних добавок. Жива вага була нижче на 6% на дієті РБ, але покращилася (5%) за допомогою додавання ферментів (ензимів). Коефіцієнт конверсії корму краще (на 1%) на дієтах РБ з подальшим поліпшенням (2,5%) за допомогою ферментних добавок. Однорідність стада на 28 дні була краще (1%) на дієтах РБ зі збільшенням (1%) за допомогою ферментних добавок.

Птиця зазвичай віддає перевагу раціонам ТБ, коли дається вибір (рисунок 1). На раціоні відгодівлі, птиця з'їла 62% ТБ і 38% РБ, в той час як на фінішері різниця була 82 і 18%, відповідно.

 Відповідні висновки

Ефективність споживання корму і приріст маси тіла птахів були нижче на раціонах з РБ, ніж на раціонах з ТБ. Проте існує невідповідність у результатах, отриманих дослідниками, які працюють з різними рецептурами кормів, що є перешкодою для промисловості, і унеможливлює дати однозначні висновки про поживну цінність раціонів з ТБ. Адже якість раціонів РБ буде залежати від базових інгредієнтів, які використовуються в рецептурі, а також, наскільки близько поживні характеристи раціонів схожі один з одним. Часто буває важко порівнювати ефективність рецептур через відмінності в концентрації поживних речовин в джерелах рослинних білків в порівнянні з джерелами ТБ. Рослинні джерела, як відомо, незбалансовані поживними речовинами, зокрема, амінокислотами. У цьому дослідженні, раціони були подібні в енергії, білках, мінералах і основних амінокислотах.

Коли птиці дали вибір у рівнозначних і збалансованих рецептурах, птиця обрала раціони з ТБ. Причина такої переваги не була встановлена. Основні мінерали, які будуть впливати на споживання корму, є Na, Cl і Zn. У цьому дослідженні, не було ніяких помітних відмінностей в концентраціях Na і Cl, але були невеликі відмінності у вмісті Zn. На нашу думку, ця різниця в Zn є не настільки значною, щоб настільки зменшити споживання раціонів з РБ. Грунтуючись на ефективності споживання, що спостерігалась в раціонах з РБ, цілком можливо, що вона може бути додатково збільшена, щоб повністю ліквідувати різницю між раціонами РБ і ТБ. Такий сценарій буде залежати від біотехнічних втручань, в тому числі варто враховувати методи обробки джерел рослинних білків до включення в раціон або використання відповідних харчових добавок в раціоні.

Мікробні ферменти, які були протестовані в даному дослідженні покращували продуктивність, особливо на дієтах РБ, але не були достатньо ефективними, щоб повністю ліквідувати різницю між раціонами.

Результати цього дослідження мали серйозні наслідки для австралійської промисловості відгодівлі курчат, яка використовувала у бройлерних раціонах здебільшого рослинні інгредієнти. 


IMG_92344

Міжнародна конференція і виставка Птахівництво-2016


Шановні колеги та партнери!!!

 Компанія Агро Форвард України – офіційний дистриб`ютор європейського лідера з виробництва протеїнових добавок тваринного походження компанії SONAC запрошує Вас відвідати стенд компанії SONAC  та семінар компанії на тему “Білки тваринного подження в раціонах птиці” на довгоочікуваній події року - ХII Міжнародній конференції і виставці “Птахівництво -2016” , що проходитиме з 13-15 вересня 2016 року в курортному комплексі “Ріксос-Прикарпаття”, Львівська обл., м.Трускавець, вул.,Городище 8.

 

Ласкаво просимо до зустрічі на стенді №15, хол Сенатор (2 поверх) та на нашому семінарі який відбудеться 14 вересня 0 17.05 год.

 

До зустрічі!

З повагою, колектив компанії

Агро Форвард України

                                               Sонак AGRO FORWARD UKRAINE LOGO Sонак

Міжнародний семінар: Переваги використання раціонів з високим вмістом кукурудзяного силосу в годівлі корів в умовах України.

23 червня 2016 року відбувся міжнародний семінар на  тему: Переваги використання раціонів з високим вмістом кукурудзяного силосу в годівлі корів в умовах України організований компанією “Агро Форвард України”. Семінар присвячений тематиці яка є найактуальнішою на сьогоднішній день в Україні – використання високого вмісту кукурудзяного силосу в раціонах корів, досвід американських ферм який повинен бути запроваджений на території України. Основною ціллю семінару є обмін міжнародним досвідом та знаннями в годівлі високопродуктивних корів.

На семінар було запрошено власників, керівників та провідних технологів передових господарств з різних куточків України.

Під час семінару  Доктор Лоуренс Джонс - провідний американський фахівець з питань годівлі, представник компанії American Farm Products в рамках презентації  “Заготівля, зберігання та ферментація силосу” та презентації “Економіка інокулянтів на кукурудзяному силосі“ детально розповів слухачам про основні чинники які повинні враховувати господарства для отримання силосу високої якості та вплив інокулянту на процес ферментації, проаналізував помилки які допускаються при заготівлі силосу цим самим знижуючи його цінність, а в результаті і продуктивність корів, представив калькуляцію використання інокулянту SilagePro.

Представник компанії Morse Agronomic Дейл Морс виступив із презентацією “ Інокулянти та їх зберігання” та детально пояснив гостям семінару основні переваги використання інокулянту SilagePro – консервант ефективність якого полягає в унікальному складі препарату, а саме 4 штами бактерій, що продукують молочну кислоту, і чотири ферменти, які відібрані спеціально для перетравлення клітинних стінок рослин. Жодна продукція іншої марки не містить цих ферментів, більше того більшість інокулянтів не містять ферментів взагалі. Завдяки плідній співпраці компанії Агро Форвард України та компанії Morse Agronomics українські молочні господарства мають можливість використовувати інокулянт SilagePro (американського виробництва -American Farm Products) при цьому отримувати силос високої якості з мінімальними витратами на його заготівлю.

Кандидат с/г наук та провідний консультант з годівлі молочної худоби Геннадій Бондаренко поділився успішним досвідом українських молочних ферм які перейшли на силосний тип годівлі корів в Україні, а саме  господарства в Чернігівській, Чекркаській обл., та інші.

Організатор семінару компанія Агро Форвард України висловлює подяку всім учасникам семінару та сподівається, що знання отриманні слухачами на семінарі будуть застосовані ними з метою подальшого розвитку молочних господарств.

     IMG_6599       IMG_6673   IMG_6802        

    AGRO FORWARD UKRAINE LOGO

Семінар 23 червня

 Шановні партнери!

ТОВ "Агро Форвард України" висловлює вам свою повагу та запрошує взяти участь у міжнародному семінарі на тему "Переваги використання раціонів з високим  вмістом кукурудзяного силосу в годівлі корів в умовах України".

Доповіді на семінарі:

- Лабораторія CVAS – нові підходи до оцінки якості об’ємистих кормів (Геннадій Бондаренко)

- Переваги силосного типу годівлі високопродуктивних корів ( Др. Лоуренс Джонс)

Інокулянти та їх використання (Дейл Морс)

Заготівля, зберігання та ферментація силосу (Др. Лоуренс Джонс)

- Економіка інокулянтів на кукурудзяному силосі ( Др. Лоуренс Джонс)

- Досвід використання силосного типу годівлі високопродуктивних корів в Україні ( Геннадій Бондаренко)

Семінар відбудеться 23 червня 2016, місто Київ.

За більш детальною інформацією телефонуйте за номером - 044 225 27 10/067 342 98 51

З повагою, колектив ТОВ "Агро Форвард України"

 AGRO FORWARD UKRAINE LOGO-олбиз


                   

    

МукоПро 80P: Аргументи щодо використання.


  •  Уникайте різкого відлученню
  •  Уникайте пошкоджень кишкового бар'єру
  •  Уникайте слабких і хворих тварин
  •  Сприяйте їхньому звиканню до твердих кормів

Пояснення форми амінокислоти
Форма амінокислоти у вигляді «білкового супу», отримана за допомогою гідролізу, є такою ж, як тканини слизової оболонки, з якої отримують продукт. Це означає, що джерело білка слизових оболонок містить всі амінокислоти в потрібних пропорціях відповідно до вимог зростаючих тварин. Висока біологічна цінність для тварин, без будь-яких недоліків в збалансованій формі амінокислоти.
Високий вміст білка! (80%)
-Вміст зольних речовин - 15%, головним чином Сульфату натрію (Na2SO4); Це продукт (на) стадії збереження фармацевтичного процесу. Більше 50% від вихідного вмісту солі було видалено за допомогою унікального процесу Sonac.
-Низький вміст вологи
Дуже низька середня молекулярна маса
На етапі гідролізу довгі білкові ланцюги амінокислот розриваються ферментами (протеазами і пептидазами). Завдяки цьому, МукоПро є джерелом білка з дуже низькою молекулярною масою!
Білкові фракції (80%) МукоПро 80 ​​виглядають наступним чином:

  • 40% є поодинокими амінокислотами
  • 40% - ді-і трипептиди
  • 20% - олиго- або поліпептидами

Це означає, що 80% від загального вмісту білка менше або дорівнює трипептиду (трьом амінокислотам)! Це дуже важливо для прямої засвоюваності кишечником. При вивченні кишкового бар'єру, були визначені прямі механізми поглинання для:

  • одиночних амінокислот
  • дипептидів
  • тріпептитів


Сумарна / підсумкова харчова цінність

  • покращує споживання корму молодими тваринами
  • гідролізат білка з високою біологічною цінністю
  • стимулює кишковий бар'єр
  • дуже живильне джерело тваринного білка
  • джерело високо засвоюваних амінокислот і невеликих пептидів
  • підсилює функцію кишкового бар'єру та захисні системи / механізми
  • хороший профіль амінокислоти (без нестачі будь-якої амінокислоти)
  • на 100% розчиняється у воді 
  • гіпоалергенний
  • можна використовувати на змішаних фермах (жуйні і нежуйні тварини разом)
  • 80% вмісту білка МукоПро поглинається безпосередньо кишковим бар'єром


Sонак



  1   2   наступ >>